2021 – gids 1 - Leonie Bos

Geniet thuis van de mooiste VPRO Gids covers bij jou aan de muur. De coverontwerpers van de VPRO Gids trekken je mee in hun wereld en vertellen hun verhaal met slechts één beeld. Deze iconische covers springen er voor ons uit. Een goede cover is een beeld dat je iedere dag wel zou willen zien. Dat kan, je hoeft alleen nog maar te kiezen welke je wil. Op bestelling gemaakt in A2 formaat.

€ 29,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

2021 – gids 1 - Leonie Bos

Aan Leonie Bos de eer om de eerste cover met het nieuwe VPRO Gids-logo te maken. Bos is de dochter van een architect en dat is terug te zien in haar werk als illustrator. Ze heeft een eigen stijl ontwikkeld waarin gebouwen en interieurs de hoofdrol spelen. Vaak zijn de constructies fictief, zoals deze wasstraat, maar ook van bestaande gebouwen maakt Bos haar eigen versies. Haar composities zijn architectonisch en er is altijd een grote rol weggelegd voor materiaalstructuren, tegelpatronen, perspectief en vooral lichtval en schaduwpartijen. Het werk van Bos verschijnt in kranten en tijdschriften over de hele wereld.

Al heeft de VPRO nooit een ontwerper in vaste dienst gehad, toch heeft menig gerenommeerd graficus zijn naam aan de omroepgids verbonden, van Albert Hahn tot Otto Treumann, van Piet Marée tot Jaap Drupsteen, van Ron van Roon tot Piet Schreuders.

De covers worden speciaal op A2 gedrukt met een minimale witrand van 10 mm, zodat hij makkelijk te voorzien is van een passe-partout of uitgesneden kan worden om als poster aan de muur te hangen. De levertijd van de covers is wat langer dan de normale levertijd van de VPRO Winkel omdat deze op bestelling gemaakt worden. Ze worden apart verzonden in stevige kokers zodat je thuis optimaal kunt genieten van de mooiste VPRO Gids covers bij jou aan de muur.

Gedrukt op houtvrij gesatineerd papier.

Formaat A2 (42 cm bij 59,4 cm)