Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Van de schoonheid en de troost Van de schoonheid en de troost

Van de schoonheid en de troost

De grootsten op het gebied van de muziek, de beeldende kunst, de wetenschap en de literatuur buigen zich over de vragen van Wim Kayzer. En ze vertellen over hun meest persoonlijke ervaringen.


Op veler verzoek is deze prachtige dvd-box opnieuw uitgegeven.


 

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 74,95

Details

Over Van de schoonheid en de troost 'Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt.’ Deze en andere vragen legde Wim Kayzer voor aan zesentwintig schrijvers, wetenschappers, filosofen, beeldend kunstenaars en musici. Het was alsof iedereen rechtop ging zitten. Iedereen bleek bereid om het thema niet alleen vanuit filosofisch, literair of wetenschappelijk perspectief te bekijken, maar om er ook de meest persoonlijke ervaringen aan te koppelen. De meeste deelnemers bleken bovendien voor de slotaflevering bereid om op een dag naar Amsterdam te komen om gezamenlijk van gedachten te wisselen over de vragen van Wim Kayzer.

Ongedachte verscheidenheid aan onderwerpen Wim Kayzers Van de schoonheid en de troost werd een monumentale serie waarin een ongedachte verscheidenheid aan onderwerpen aan bod komt: van Bach tot Eliot, van de mooiste vrouw van Nigeria tot de oerknal, van grotten tot landslakken, van David Greybeard tot supersnaren, van verdriet tot schuld, van het ondergoed van een koningin tot de vijfjarige Randall, van Darwin tot de laatste noten van Sjostakovitsj, van de ziekte van Alzheimer tot het rozenraam van de Notre Dame, van de Mona Lisa tot de dag waarop we God ontdekten.

Details De verzamelbox Van de schoonheid en de troost bestaat uit 14 dvd’s met daarop alle 27 afleveringen: Deel 1: Wole Soyinka, Roger Scruton, Jane Goodall, George Steiner, Vladimir Ashkenazy, Steven Weinberg Deel 2: Martha Nussbaum, Karel Appel, Edward Witten, Elizabeth Loftus, Rutger Kopland, Gary Lynch Deel 3: Stephen Jay Gould, Dubravka Ugresic, Simon Schama, Catherine Bott, John M. Coetzee, Richard Dufallo Deel 4: Leon Lederman, Rudi Fuchs, Tatjana Tolstaja, Freeman Dyson, Richard Rorty, György Konrád Deel 5: Germaine Greer, Yehudi Menuhin en De samenkomst

N.B.: Sinds februari 2013 is Van de schoonheid en de troost ook te downloaden. Elke aflevering is los verkrijgbaar als download (voor slechts 4 euro per stuk).