• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

To one so sweet. Stay that way – Hank Mobley in Holland

De bijzondere cd To one so sweet. Stay that way bevat registraties van drie concerten die de Amerikaanse tenorsaxofonist Hank Mobley in maart 1968 gaf in Amsterdam, Hilversum en Rotterdam (waarvan de VPRO radio in Jazzclub B14 de opnamen maakte op 29 maart 1968). Deze bijzondere vondsten staan gerestaureerd op cd inclusief bijgevoegde cdboekje met foto’s van Mobley in Holland en een uitvoerige beschrijving van zijn loopbaan en verblijf in Nederland.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 18,00

Beschrijving

De komst naar Nederland van de ‘’middleweight champion of the tenor saxophone’ in 1968 werd door de vaderlandse jazzscribenten vrijwel genegeerd. In de enige biografie van tenorsaxofonist Hank Mobley (1930-1986) is evenmin een letter over zijn Nederlandse tournee te vinden. Toch was Nederland het eerste land dat Mobley aandeed nadat hij de oceaan overstak voor een langdurig verblijf in Europa.


To one so sweet. Stay that way bevat een keur van sessies, varierende van TV-opnamen, begeleid door het Trio Pim Jacobs en slagwerker Han Bennink. Mobley als solist bij het Hobby Orkest, een big band van beroepsmuzikanten uit de toplaag van de Nederlandse jazz-scene. De opnamen met het Hobby Orkest zijn waarschijnlijk de enige die Hank Mobley ooit als solist bij een big band heeft gemaakt. Als klap op de vuurpijl nog een geweldige vondst uit de NJA archieven: Mobley live in jazzclub B14 te Rotterdam, begeleid door het trio van pianist Rob Agerbeek. De mastertapes van dit concert zijn al jaren spoorloos. Uit twee privécollecties kon het alsnog gereconstrueerd worden.


Het bijgevoegde cdboekje biedt verder foto’s van Mobley in Holland en een uitvoerige beschrijving van zijn loopbaan en verblijf in Nederland. Het werd speciaal voor deze uitgave geschreven door Fred van Doorn, liefhebber en kenner van Hank Mobley’s muziek en auteur van het boek ‘Blue Notes – Jazzportretten’ waarin hij Mobley eveneens waardig portretteerde.


Het Nederlands Jazz Archief brengt regelmatig cd’s uit met archiefopnames van Nederlandse en Amerikaanse musici. De serie Treasures of Dutch Jazz bevat niet eerder uitgebrachte muziek van belangrijke Nederlandse jazzmusici of internationale grootheden die door Nederlanders begeleid worden. En heruitgaven van waardevolle, onvindbare historische Nederlandse jazz-lp’s.

Andere interessante producten