Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.
  • The Vietnam War (Ken Burns en Lynn Novick) The Vietnam War (Ken Burns en Lynn Novick)

The Vietnam War (Ken Burns en Lynn Novick)

The Vietnam War is een tiendelige voor tv gemaakte documentaireserie op dvd van Ken Burns en Lynn Novick. Nooit eerder is zo grondig en met een 360 graden perspectief het epische verhaal van de Vietnamoorlog verteld. Prachtige dvd box met nederlandse ondertiteling.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95

Details

Er is dan ook 10 jaar lang aan deze serie gewerkt. Met meer dan zestig getuigenissen van zowel Amerikanen die in het leger vochten als tegenstanders van de oorlog en Vietnamese strijders en burgers. Daarnaast bevat de serie zeldzaam en nieuw archief uit heel de wereld, van zowel gelauwerde oorlogsfotografen, officiële tv-uitzendingen en amateurfilms, als onthullende geluidsfragmenten van Kennedy, Johnson en Nixon.

‘The Vietnam War laat je delen van de nacht staren naar het plafond (5 sterren)’ – De Volkskrant
'The Vietnam War: het meesterstuk van docuveteraan Ken Burns’ – Knack.be

Afl. 1 - Déjà Vu (1858 - 1961) 57 min
Na een lange en wrede oorlog maken de Vietnamese revolutionairen onder leiding van Ho Cho Minh een einde aan bijna een eeuw Franse koloniale bezetting en wordt Vietnam opgesplitst in twee delen.


Afl. 2 - Riding the Tiger (1961 - 1963) 54 min
President Kennedy vraagt zich af in hoeverre ze zich moeten inlaten met Zuid-Vietnam. Het regime van Diem wordt geconfronteerd met een toenemende communistische tegenstand en boeddhistische protesten.


Afl. 3 - Hell Come to Earth (January 1964 - December 1965) 58 min
De hardliners in Hanoi maken gebruik van de chaos in Zuid-Vietnam om er troepen op af te sturen, hetgeen voor grote onrust zorgt.


Afl. 4 - Doubt (January 1966 - June 1967) 59 min
De Noord-Vietnamese troepen trotseren de Amerikaanse luchtmacht en bereiken het zuiden via de Ho Chi Minh-route.


Afl. 5 - This Is What We Do (July 1967 - December 1967) 55 min
De Amerikaanse mariniers komen terecht in dodelijke Noord-Vietnamese hinderlagen ten zuiden van de gedemilitariseerde zone, terwijl de grondtroepen een ongrijpbare vijand achterna zitten.


Afl. 6 - Things Fall Apart (January 1968 - June 1968) 53 min
Vlak voor het Vietnamese nieuwjaarsfeest lanceren Noord-Vietnamese en Vietcong-troepen verrassingsaanvallen op verschillende steden en legerbasissen in het zuiden. Het aantal doden is enorm.


Afl. 7 - Chasing Ghosts (June 1968 - May 1969) 56 min
De publieke steun voor de oorlog neemt af en de Amerikaanse dienstplichtigen staan voor een hartverscheurende morele keuze. Richard Nixon wint de presidentsverkiezingen.


Afl. 8 - A Sea of Fire (April 1969 - May 1970) 57 min
In Vietnam is het moreel van de Amerikanen onder nul gezakt en Nixon begint met het terugtrekken van de troepen. De publieke opinie keert zich tegen de oorlog.


Afl. 9 - Fratricide (May 1970 - March 1973) 57 min
De Zuid-Vietnamese troepen lijden een zware nederlaag. Een overweldigende Amerikaanse luchtmacht is cruciaal in het tegenhouden van een zwaar Noord-Vietnamees offensief.


Afl. 10 - The Weight of Memory (March 1973 - Onward) 57 min
Terwijl Amerika in de ban is van het Watergateschandaal, waardoor president Nixon moet aftreden, blijven de Vietnamezen elkaar bestoken in een wrede burgeroorlog.

Speelduur ca. 563 minuten – Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Andere interessante producten