• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

The Red Turtle (Special Edition)

De eerste lange animatiefilm van de Nederlander Michael Dudok de Wit, die in 2001 de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm won voor Father and Daughter. Winnaar van de Special Prize op het Cannes Film Festival 2016. Speciale editie inclusief de VPRO documentaire: het verlangen van Michael Dudok de Wit en de korte films: "Father & Daughter" & "The Aroma of Tea"

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Beschrijving

In de film volgen we de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen.


The Red Turtle is de eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. De productie van The Red Turtle nam 2,5 jaar in beslag, en werd in goede banen geleid door Oscargenomineerd Ghibli-icoon Isao Takahata (The Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya). Een productie van Studio Ghibli (Spirited Away, The Wind Rises), Why Not Productions (De rouille et d'os, Des hommes et des dieux) en Wild Bunch (La vie d'Adèle, Enter the Void).


Speciale editie inclusief de VPRO documentaire: Het verlangen van Michael Dudok de Wit en de korte films: "Father & Daughter" & "The Aroma of Tea"


Maarten Schmidt en Thomas Doebele hebben Dudok de Wit en zijn team meer dan twee jaar lang gevolgd tijdens het complexe creatieve proces. Hij is een perfectionist en gewend zijn handgetekende animatiefilms alleen op eigen kracht te maken. Voor deze nieuwe en lange productie werd hij geassisteerd door een team van twintig tot dertig tekenaars uit heel Europa.


★★★★★ 'Betoverend en meeslepend.' - De Volkskrant


★★★★★ 'Poëtisch pareltje.' - Het Parool

Andere interessante producten