• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Schoonheid afl.3: Jane Goodall

Van de schoonheid en de troost


Aflevering 3: Alleen op de berg


Jane Goodall


(Ethologe en schrijfster, geboren in 1934, Engeland)


Ik weet dat je me niet gelooft, maar er is leven na dit leven. Het is de ultieme troost dat ik Derek terug zal zien, en David Greybeard en Flo en Fifi? Ik weet niet hoe, maar ik zal ze terugzien.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 4,00 € 2,50
€ 4,00 € 2,50

Beschrijving

Ethologe en schrijfster Jane Goodall is de levende legende van de chimpansees. Na een jeugd lang dromen toog Jane Goodall op 23-jarige leeftijd naar Afrika. Iets wat een jonge vrouw, zeker in 1957, niet geacht werd te doen. Een ontmoeting met de beroemde antropoloog Louis Leakey in Kenia zou haar verdere leven bepalen. Het gebrek aan wetenschappelijke basis was voor Leakey geen belemmering om Goodall te inspireren tot een gedragsstudie van een groep in het wild levende chimpansees in het Gombe National Park in Tanzania. In 1960 begon ze met haar veldwerk, dat haar uiteindelijk tot een van de bekendste wetenschappers ter wereld zou maken. Vijf jaar later studeerde ze af aan de universiteit van Cambridge.


Na terugkeer in Tanzania stichtte ze het Gombe Stream Research Centre, dat tot op de dag van vandaag onderzoek doet naar het gedrag van chimpansees en hun ecologie. Goodall werkte verder op de afdeling Psychiatrie en Biologie op de Stanford Universiteit (1971 tot 1975) en sinds 1973 bij de vakgroep Zoölogie op de Universiteit in Dar es Salaam, Tanzania. Sinds 1967 is zij wetenschappelijk directeur van het Gombe Stream Research Centre in Tanzania. Daarnaast richtte ze het Jane Goodall Institute for Wildlife Research, Education and Conservation op in Tucson, Arizona. Het instituut heeft inmiddels dependances over de hele wereld. In haar aflevering vertelt Goodall ondermeer over de magische momenten die ze ondergaat in het maanlicht op de "Bergtop" in Gombe National Park en over het leven na dit leven.

Extra informatie

Downloads Wim Kayzer
Serietitel Van de schoonheid en de troost
Geïnterviewden Jane Goodall
Formaat mp4
Lengte 1 uur 20 minuten
file size Hi Res 621 MB

Extra informatie

Downloads Wim Kayzer
Serietitel Van de schoonheid en de troost
Geïnterviewden Jane Goodall
Formaat mp4
Lengte 1 uur 20 minuten
file size Hi Res 621 MB

Andere interessante producten