• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Schoonheid afl.2: Roger Scruton

Van de schoonheid en de troost


Aflevering 2: De thuiskomst


Roger Scruton 


(Filosoof, geboren in 1944, Engeland)


We voelen ons, door ons bewustzijn, afgezonderd van de natuurlijke orde der dingen. Troost is de zoektocht om de eenheid met het ons omringende terug te vinden. God is daarbij een sleutelwoord, ja.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 4,00 € 2,50
€ 4,00 € 2,50

Beschrijving

Reactionair, dwars, controversieel: allemaal labels die in de loop der jaren op de Britse filosoof Roger Scruton zijn geplakt. Ooit als modernistisch filosoof begonnen, is Scruton inmiddels wars van moderne filosofische stromingen als het poststructuralisme en postmodernisme. Een belangrijk thema in zijn werk is de verwijdering van de hedendaagse mens van de echte waarden van het leven. De mens moet vrede hebben en kunnen verzinken in de plaats die hem toekomt, aldus Scruton. Hij is dan ook een voorstander van tradities, van de kerk en van bijvoorbeeld huwelijkse trouw. Geen wonder dat Scruton de reputatie heeft verworven de filosoof van de Conservative Party te zijn. Hij was ook mede-oprichter van de Conservative Action Group, die bijdroeg aan de verkiezing van Margaret Thatcher.

Na studies in Cambridge en London ving Scruton zijn wetenschappelijke carrière aan als hoogleraar Esthetiek aan de Universiteit in London. Van 1992 tot 1995 doceerde hij filosofie aan de Universiteit van Boston. Maar typerender: in Van de Schoonheid en de troost laat de filosoof zich filmen tijdens de vossenjacht, een hobby die hem en zijn vrouw Sophie samenbracht. Zij was de eerste die zich over hem ontfermde na een val van zijn paard tijdens een jacht. Daarop volgde voorzichtige hofmakerij "zoals je een festival voorbereidt of een kamer gereedmaakt voor een gast," aldus Scruton.

Extra informatie

Downloads Wim Kayzer
Serietitel Van de schoonheid en de troost
Geïnterviewden Roger Scruton
Formaat mp4
Lengte 1 uur 32 minuten
file size Hi Res 718 MB

Extra informatie

Downloads Wim Kayzer
Serietitel Van de schoonheid en de troost
Geïnterviewden Roger Scruton
Formaat mp4
Lengte 1 uur 32 minuten
file size Hi Res 718 MB