• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Schoonheid afl.16: Catherine Bott

Van de schoonheid en de troost


Aflevering 16: Ware liefde geeft vertrouwen


Catherine Bott


(Sopraan, geboren in 1952, Engeland)


Toen alles tegenzat, heb ik deze sjaal gekocht, misschien vind je hem helemaal niet mooi. Als ik weer eens verander in een neurotisch inferno, koop ik wat voor mezelf, lees ik in Bruintje Beer, of ga ik sushi eten. Het is wel erg banaal, vind je niet?

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 4,00 € 2,50
€ 4,00 € 2,50

Beschrijving

Zoals je bij Maria Callas of Kathleen Ferrier door de prachtstemmen heen twee individuen hoort, zo hoor je als Catherine Bott zingt haar aanstekelijke persoonlijkheid. Haar stem is zo helder en accuraat dat ze ook overtuigt zonder muzikale ondersteuning. Bott is wereldwijd bekend om haar vertolking van middeleeuwse liederen, maar in werkelijkheid varieert haar zangrepertoire van het originele middeleeuwse Carmina Burana tot Haydn. Daarnaast zong zij diverse operarollen, bijvoorbeeld Monteverdi's Vespers en Orfeo en de titelrol in Blow's Venus en Adonis.


Welhaast haaks op haar operarollen staan de verschillende platen die ze maakte, variërend van de Romantische tot de Hedendaagse periode inclusief Faure's Requiem. Daarnaast heeft zij verschillende platen opgenomen voor de BBC Radio 3 en heeft zij meegedaan aan een aantal zanghoorspelen voor verschillende radioprogramma's. De "very British" Bott geeft concerten over de hele wereld, zoals in Japan en Australie (aria's van Handel met het Australische Brandenburg Orkest), een optreden met de Amerikaanse Bach Solisten in Californie en de hoofdrol voor sopraan in Berio's Laborintus II met het Residentieorkest in Den Haag. Ze aarzelde lang over de vraag waardoor voor haar schoonheid en troost gesymboliseerd worden, maar zou uiteindelijk zeer beslist verwijzen naar een wel zeer oud lied dat ongeveer zes minuten duurt. 

Extra informatie

Downloads Wim Kayzer
Serietitel Van de schoonheid en de troost
Geïnterviewden Catherine Bott
Formaat mp4
Lengte 1 uur 8 minuten
file size Hi Res 532 MB

Extra informatie

Downloads Wim Kayzer
Serietitel Van de schoonheid en de troost
Geïnterviewden Catherine Bott
Formaat mp4
Lengte 1 uur 8 minuten
file size Hi Res 532 MB

Andere interessante producten