Reizen Waes Nederland

Na Reizen Waes: Vlaanderen bleef avonturier Tom Waes nog even dicht bij huis. Zes afleveringen lang trok hij door het meest exotische land van Europa: Nederland. Jawel, hij doorkruiste op uitnodiging van de VPRO ons land op zijn eigen unieke stijl. Op zoek naar mooie plekken, intrigerende figuren en straffe verhalen. In zijn nieuwste boek: Reizen Waes Nederland, neemt hij jou mee met deze onvergetelijke reis op Nederlandse bodem.
€ 23,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een echt Waes boek met de leukste wandelroutes, natuuractiviteiten en hotels. Van baanbrekende onderzoeken en nutteloze uitvindingen, over illegale kaas en Molukse papeda, tot het spotten van oehoes en een echte BN-safari. Tom reist door Nederland met de auto, de botsauto, de powerboat, de skûtsje, de parachute en… te voet. Een onvergetelijke reis, op Nederlandse bodem.

‘Echt goed kende ik Nederland niet, ik viel van de ene verbazing in de andere. Waterskiën achter een tractor in de Achterhoek, racen met een eeuwenoude schuit in Fries - land of sliksleeën én stilvallen op een wad, zeg nu zelf. Ook gecheckt: baanbrekende onderzoeken en nutteloze uitvindingen, illegale kaas en Molukse papeda én zelfs een fietsfanfare en een echte BN-safari.

Als je dagen door Nederland rijdt, dan wordt het snel duidelijk: God creëerde de wereld, de Nederlanders creëerden Nederland. Met een soort natuurlijke zelfverzekerdheid bovendien: “wij houden die zee wel tegen”. Eindeloze polderweides, urenlang cruisen met zicht op het water, van eiland naar eiland hoppen: dat constante gevecht met en tegen het water kun je niet negeren. En wat een zee van ruimte!

Reizen Waes is een mindset, een manier om nieuwsgierig en onbevooroordeeld om je heen te kijken. Wij willen die verwonde - ring over kleine en grote dingen behouden en tonen hoeveel mooier het leven is als je met een geïnteresseerde, open blik rondloopt.’