Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Over de rug van de Andes Over de rug van de Andes

Over de rug van de Andes

Stef Biemans maakt een reis door het Andesgebergte en ontdekt hoe Latijns-Amerika aan het veranderen is. De reis die Biemans maakt, begint in Vuurland en eindigt in Colombia. Hij zoekt onderweg naar kleine verhalen over grote zaken, die iets vertellen over het Zuid-Amerika van nu.


 Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Details

“De adembenemend mooie bergen van de Andes lijken soms een drempel voor de beschaving te zijn. Maar je zou het ook om kunnen draaien: in het Andesgebergte is de beschaving van Latijns Amerika juist ontstaan.”

De geschiedenis van het continent is er een van vallen en opstaan. Biemans vraagt zich af hoe het nu gaat met de Zuid-Amerikaan. Waarom moeten we Latin America in de gaten houden? Wat is er daar op dit moment aan het veranderen?

Volgens Stef Biemans is het Andesgebergte een goede plek om die vraag te stellen: “De wervelkolom van Zuid-Amerika is 7000 kilometer lang en loopt door zeven landen. Je vindt er Chileens kapitalisme in de smog van Santiago en reist 30 jaar terug in de tijd door de wolken van afgelegen Boliviaanse bergdorpen. Ik ken de latino als een politiek bevlogen mens. Altijd aan het strijden, maar wel met een glimlach. Sterk, maar niet keihard. De geschiedenis van dit continent is er eentje van vallen en opstaan. Soms gloort er hoop, en dan opeens lijkt alles weer in elkaar te storten. Ik vraag me af hoe het nu gaat met de Zuid Amerikaan. Kruipt ie, loopt ie of staat ie op het punt om weer onderuit te gaan?“

Eerder maakte Stef Biemans voor de VPRO onder meer de series United stuff of America, Americanos en Amor met een Snor.

Andere interessante producten