• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Op zoek naar Frankrijk

‘Leven als God in Frankrijk’ mag dan opgaan voor vakantiegangers, voor de Fransen zelf slaat die uitdrukking de plank volledig mis. Voor hen is het leven allerminst onbezorgd. Ze kampen met werkloosheid, aanslagen en een grote politieke verdeeldheid. Wat is er loos? De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt met scherpe blik én humor de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen.


Op zoek naar Frankrijk - de complete serie op dvd met bonusmateriaal.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,95

Beschrijving

De aanslagen van januari en november vorig jaar legden een gevoelige Franse zenuw bloot. De tragedie wierp bij veel Fransen de vraag op wat er nog over is van de waarden Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap; die de pijlers vormen van de Franse Republiek. Wat betekent het vandaag de dag eigenlijk nog om Frans te zijn?


Die vraag is inmiddels een splijtzwam geworden in de Franse samenleving. De Franse elite sluit nog meer dan vroeger de gelederen, boze boeren spuiten vol woede de straten vol stront, veel jongeren in de buitenwijken radicaliseren en ondertussen spint extreem rechts garen bij de chaos die ontstaat.


Toch hebben de Fransen veel om te koesteren. Ze kunnen bogen op hun rijke culturele en intellectuele leven, hun imponerende historie, de beroemde gastronomie, het schitterende landschap. Genoeg om trots op te zijn. Maar is het genoeg om de Republikeinse waarden nieuw leven mee in te blazen?


Wilfred de Bruijn doorkruist het hele land en gaat in gesprek met boeren en buitenlui, filosofen en leraren, jongeren uit de buitenwijken en telgen uit de Franse elite, Bretonse nationalisten en fervente Front National aanhangers om antwoorden te vinden op die vraag.


Over de presentator
Wilfred de Bruijn (1974) was tot 2013 een onbekende Nederlander in Parijs, waar hij sinds 2003 woont en werkt. Frankrijk en de rest van de wereld maakten met hem kennis toen hij een foto van zijn gemolesteerde gezicht op facebook had gezet na een mishandeling op straat. De daders wilden de homoseksuele De Bruijn en zijn partner een lesje leren. In de media-optredens die volgden viel hij op door zijn welbespraaktheid, humor, zelfrelativering en grote kennis van Frankrijk. Reden voor de VPRO om met hem deze serie over Frankrijk te maken.


De dvd bevat naast Nederlandse ook Franse ondertitels.


Deze dvd wordt uitgebracht onder het nieuwe gezamenlijke dvd-label Verder Kijken van BNN, NTR, VARA, NOS en VPRO. Verder Kijken brengt kwaliteitsprogramma’s die tot de topcollectie van de Publiek Omroep behoren.

Andere interessante producten