• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Onzichtbaar Nederland

Onzichtbaar Nederland: Een visuele reis door de tijd, op zoek naar wat veranderd of verdwenen is.


Geen land ter wereld dat zo vaak is omgeploegd, bedijkt, heringericht en weer volgebouwd. Soms zijn sporen uit het verleden nog zichtbaar als littekens in het landschap, vaker zijn ze voorgoed gewist. Aan de hand van foto’s toen en nu, animaties en visualisaties laten we de verandering van ons land zien. De mensen in de afleveringen nemen ons mee naar een bepaalde tijd om invoelbaar te maken hoe die tijd geweest moet zijn.

Beschikbaarheid: Binnenkort

€ 12,95

Beschrijving

Stations ondergaan complete metamorfoses. Rivieren worden rechtgetrokken om ze later weer alle ruimte te geven. Complete industriën zijn met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor nieuwbouw. Nederland verandert continu. Door toen en nu over elkaar heen te leggen met foto’s, bewegend beeld en animaties kunnen we deze veranderingen visualiseren en de geschiedenis tot leven brengen.


Aan de hand van acht thema's maken we een visuele reis door de tijd. Met historische animaties en bijzondere datavisualisatietechnieken wordt niet alleen ons veranderende landschap in kaart gebracht, maar ook de veranderende blik op hoe wij naar de inrichting van ons land kijken. Het uitgangspunt van elke aflevering vormt een gebeurtenis uit het verleden die grote invloed had op de verandering van ons landschap. Door beelden van toen en nu met elkaar te combineren, worden deze veranderingen zichtbaar.


Deze dvd wordt uitgebracht onder het nieuwe gezamenlijke dvd-label Verder Kijken van BNN, NTR, VARA, NOS en VPRO. Verder Kijken brengt kwaliteitsprogramma’s die tot de topcollectie van de Publiek Omroep behoren.

Andere interessante producten