Onze man in Teheran

In de vierdelige reisserie Onze man in Teheran laat Thomas Erdbrink, correspondent voor NRC Handelsblad en The New York Times, zien hoe je overleeft in een land waar niets mag en alles kan. De serie biedt een unieke en intieme kijk in het alledaagse leven in Iran.

Winnaar van de Zilveren Nipkow 2015, de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma en winnaar van twee Tegels, de prijs voor het beste van de Nederlandse journalistiek. 

€ 14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Het was een zonsverduistering die Thomas Erdbrink (39) in 1999 naar Iran bracht. Hij ontmoette er zijn vrouw met wie hij nu alweer 12 jaar getrouwd is. Erbrink is een van de laatst overgebleven westerse journalisten in het land dat altijd ruzie lijkt te hebben met de rest van de wereld.

In deze vierdelige serie gaat Erdbrink voorbij aan de cliché beelden van boze baarden en in het zwart verpakte vrouwen. Dankzij het feit dat hij de taal vloeiend spreekt beweegt hij zich als een Iraniër onder de Iraniërs. Via zijn familie en vrienden belandt hij op vaak hilarische wijze diep in de maatschappij waar "niks mag, maar alles kan". Het resultaat is een ongekende toegang tot een complex land waar de samenleving schuurt en kraakt, maar waar het vergeleken met buurlanden als Irak en Afghanistan een oase van rust is.

Onze man in Teheran is een serie van VPRO maker Roel van Broekhoven, bekend van onder andere In Europa, Diogenes, Tegenlicht en O'Hanlons Helden, waarvoor hij in 2012 de Nipkowschijf won.

Met optionele Engelse ondertiteling

 

Andere interessante producten