• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Onze man in Teheran (serie 1) verhalenbundel en dvd

In de vierdelige reisserie Onze man in Teheran laat Thomas Erdbrink, correspondent voor NRC Handelsblad en The New York Times, zien hoe je overleeft in een land waar niets mag en alles kan. De serie biedt een unieke en intieme kijk in het alledaagse leven in Iran.


Alle afleveringen op dvd inclusief prachtige verhalenbundel van 144 pagina's:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Beschrijving

Het was een zonsverduistering die Thomas Erdbrink (39) in 1999 naar Iran bracht. Hij ontmoette er zijn vrouw met wie hij nu alweer 12 jaar getrouwd is. Erbrink is een van de laatst overgebleven westerse journalisten in het land dat altijd ruzie lijkt te hebben met de rest van de wereld.


In deze vierdelige serie bekroond met de Nipkowscjhijf gaat Erdbrink voorbij aan de cliché beelden van boze baarden en in het zwart verpakte vrouwen. Dankzij het feit dat hij de taal vloeiend spreekt beweegt hij zich als een Iraniër onder de Iraniërs. Via zijn familie en vrienden belandt hij op vaak hilarische wijze diep in de maatschappij waar "niks mag, maar alles kan". Het resultaat is een ongekende toegang tot een complex land waar de samenleving schuurt en kraakt, maar waar het vergeleken met buurlanden als Irak en Afghanistan een oase van rust is.


Nu inclusief verhalenbundel van Thomas Erdbrink


Sinds Thomas Erdbrink vijftien jaar geleden Leiden inruilde voor Teheran, bericht hij over het Midden-Oosten en in het bijzonder over de Iraanse actualiteit. Over het nucleaire programma, ruzie met het Westen, sancties en mensenrechten. Toch is het niet steeds het voorpaginanieuws dat de diepste indruk nalaat. In meer persoonlijke stukken gunt hij de lezers van de Volkskrant en NRC Handelsblad al een aantal jaren een unieke inkijk in de Iraanse huiskamers.


Wat blijkt? Daar maken we kennis met een ander Iran. Een land waar dansen en drinken op een feest verboden is, maar ‘harmonieus bewegen’ met ‘frisdrank’ een prima ‘bijeenkomst’ kan opleveren. Waar zijn schoonbroer een getemde casanova is en de buurvrouw dood neervalt tijdens de fitness. Iraniërs die we van het nieuws kennen als boze baardmannen en vrouwen in het zwart die dood aan Amerika roepen, zijn in het dagelijks leven vaak ook gewone mensen. Mensen die net als iedereen een mening hebben en gewoon een rustig leven willen leiden.


Paperback, 144 pagina's

Onze man in Teheran is een serie van VPRO maker Roel van Broekhoven, bekend van onder andere In Europa, Diogenes, Tegenlicht en O'Hanlons Helden, waarvoor hij in 2012 de Nipkowschijf won. 


dvd heeft (optionele) Engelse ondertiteling


weer leverbaar vanaf 5 juni 2018.


 

Andere interessante producten