Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.

Ondersteboven - Nederland in de jaren zestig (boek)

De jaren zestig. Zou u soms stiekem terug willen naar die heerlijke optimistische tijd? Die jeugd, die mogelijkheden, die vrijheid! Het boek bij de gelijknamige tv-serie Ondersteboven - Nederland in de jaren zestig van NTR en VPRO, gepresenteerd door Kees van Kooten.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,95

Details

Wat herinnert u zich eigenlijk nog precies? De frisse flessenlikkers, dripdry afdruiprekjes, vrouwentongen in uw vensterbank? Uw eerste brommer, Dafje, rap stijgende loonstrookje, o zo lichte doorzonflat vol Tomadorekjes en teak? Of swingde u stickierokend in uw nakie op popfestivals? Was u zo’n vrijseksend, langharig en -baardig aksievoerend stuk tuig? Wát zegt u, u bezette persóónlijk dat mythische Maagdenhuis? U brak het Scheveningse Kurhaus af tijdens dat legendarische Rolling Stonesconcert? Really? Hoog tijd voor een geheugenopfrisser!

Met dit boek kunt u eindelijk terug naar die goeie ouwe tijd. Terugrijden, op dat verse asfalt van die fonkelnieuwe snelwegen. Terug naar school, met de Schoolkeuzetoets van toen. Terugwonen, met de sixtieskamerplantenpuzzel. Terugzweven, met meditatietips van de Beatlesgiechelgoeroe. Terugkijken, naar de uche-uche-rookreclames van toen. Terugluisteren en -zingen, uw hoogsteigen transistor toptien. U kunt zelfs terugwippen, met het grote zedenzelfonderzoek ‘Blootgewoon’.

Ondersteboven gaat over de tijd die de Nederlandse samenleving volledig overhoop haalde. Dit boek bij de gelijknamige NTR/VPRO tv-serie haalt tal van herkenbare herinneringen op. Heel Nederland komt aan het woord: een oerhippie, een pil-propagandist, een Spaanse gastarbeider, een feministische Margrietredacteur, een band uit beatstad Den Haag, opwaarts mobiele arbeiderskinderen, Tilburgse universiteitsbezetters, losgeslagen priesters, Achterhoekse platenbezitters… en u.

Inderdaad, Ondersteboven is geen gewoon geschiedenisboek. Het is een hallucinant, geheugenstimulerend, nostalgie-opwekkend, kleur-zing-kook-rij-denk-doe-boek voor elke babyboomer die Welterusten Mijnheer De President nog feilloos kan meezingen. En voor zijn (klein)kinderen. Ondersteboven: fris uw persoonlijke sixtiesherinneringen op!