• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Normaal: Live - de VPRO sessies

Prachtige digipak plus 8-pagina boekje met achtergrond informatie en historische foto’s. In de jaren ’70 trad Normaal tweemaal op voor de VPRO Radio. Deze opnames zijn verzameld op cd, aangevuld met de allereerste Normaal demo die Ben Jolink in 1974 naar de VPRO stuurde.

Beschikbaarheid: Binnenkort

€ 10,00

Beschrijving

Op Hemelvaartsdag 1975 maakt de op blues georiënteerde rockband Normaal zijn grote live-debuut op het Lochemse popfestival. Gestoken in net iets te grote pakken, aangeschaft bij het Leger Des Heils, zingt de band in onvervalst Achterhoeks. Twee jaar later brengt Normaal het debuutalbum Oerend Hard uit, met daarop de gelijknamige hitsingle. In september ’77 treedt de band live op voor de VPRO radio, in de show Piet Ponskaart Presenteert. Ze spelen zes nummers van het debuutalbum en twee nieuwe nummers, die een jaar later op het tweede album (Ojadasawa) zullen staan. In juni ’79 speelt Normaal wederom live in een VPRO radio-programma, ditmaal in De Suite. Er worden vier nummers akoestisch ten gehore gebracht, waarvan het leeuwendeel afkomstig is van het derde album, D’n Achterhoek Tsjoek.

De cd is verpakt in een digipak met boekje, waarin naast informatie over de oerbezetting van Normaal ook historisch beeldmateriaal te bewonderen is - waarvan een deel nog niet eerder gepubliceerd is. Als bonus bevat deze cd met VPRO sessies de allereerste demo van de groep, die Bennie Jolink eind ’74 naar de VPRO radio stuurde. De nummers van deze demo werden nooit door de VPRO uitgezonden, maar zijn nu voor het eerst in 35 jaar voor een ieder op cd te beluisteren. Deze cd is dus met recht een historisch document te noemen.

Tracklisting:

intro
Oh Dearne
Hard wie kruppstahl
Geef ut toe
Noar 't cafe
Ik bun 'n rocker
Alie
A-a-auw
Oerend hard
't Is kloot'n hier [akoestisch]
Dun op d'n mest [akoestisch]
Waorum mot mien dat oaverkommen [akoestisch]
Vrouw Haverkamp [a capella]
Smear as 'n jagdhond [demo]
Slemperi-je [demo]
't Is kloot'n hier [demo]

N.B.: De interviews die toentertijd plaatsvonden tussen de live gespeelde nummers door, staan niet op de cd. Deze gesprekken zijn wel terug te horen op de site van het VPRO Radio Archief: http://weblogs.vpro.nl/radioarchief/2009/06/26/35-jaar-normaal-binnenkort-op-cd/#more-2030

Andere interessante producten