Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Langs de grenzen van Turkije Langs de grenzen van Turkije

Langs de grenzen van Turkije

Bekroond met de Dick Scherpenzeel Prijs 2012; Bram Vermeulen winnaar Lira Correspondentenprijs 2013, voor beste freelance buitenlandcorrespondent


In Langs de grenzen van Turkije reist Bram Vermeulen in vier afleveringen langs de grenzen van Turkije. Hij gaat de schemerzones in aan de randen met Griekenland, Cyprus, Syrië en Irak, op zoek naar de werkelijke scheidslijnen met de buren. Dat is een belangrijke zoektocht omdat de grens van de Turken net zoveel over hen zegt, als over ons.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,95

Details

Grenzen maken landen en niet andersom. Grenzen definiëren het land: dit is waar het domein van ons eindigt en dat van de anderen begint. Turkije is een grensland. Een land dat zichzelf krampachtig definieert aan de hand van zijn tegenstelling met zijn buren. Turkije is niet-Grieks, niet-Russisch, niet-Arabisch. Turkije is de schemerzone tussen het Midden-Oosten en Europa. Met instortend Europa aan de ene kant en wankelende regimes in de Arabische wereld aan de andere kant, zal de Turkse invloed in deze regio’s groeien. Hier worden de nieuwe machtsverhoudingen rond de Middellandse Zee getekend. Grote ontwikkelingen met enorme gevolgen voor de mensen die er wonen. aflevering 1: poort naar europa De grens tussen Griekenland en Turkije is de meest gebruikte oversteekplaats van vluchtelingen op weg naar Europa. Honderden wagen hun leven, elke dag weer, ook al wacht ze daar een nieuwe crisis. aflevering 2: nieuwe buren Nog geen anderhalf jaar geleden was de grens tussen Turkije en Syrië de doorgang tot de drukste handelsroute naar het Midden-Oosten, nu staan de buurlanden op voet van oorlog. Waar ging het mis? aflevering 3: tussen twee vuren Langs de grens tussen Turkije en Irak woedt een vergeten oorlog van een vergeten volk, zonder staat. Wat heeft dertig jaar strijd de Koerden opgeleverd, en waarom gaan ze er mee door? aflevering 4: de laatste muur Hoe bestaat het dat de bewoners van een eiland in de Middellandse Zee elkaar zo vrezen dat ze al 38 jaar van elkaar worden gescheiden door de laatste muur van Europa? Wat is er mis op Cyprus?

Andere interessante producten