• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Koken tussen vulkanen

Koken tussen vulkanen is gevuld met meer dan 240 recepten en informatie over een groot aantal ingrediënten in een prachtige grafische vormgeving. Een boek waarin auteur Ko Sliggers het beste van zichzelf laat zien als kok én vormgever. Hij deed hiervan verslag in het VPRO-programma ‘De zaterdagbijlage van de Avonden’.


Winnaar van de Gourmand Award voor het beste Italiaanse kookboek uit Nederland.
Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,95

Beschrijving

‘Ko Sliggers, die wekelijks bijdragen over koken leverde aan mijn VPRO-programma ‘de Zaterdagbijlage van de Avonden’ is een van de weinige koks van wie ik een boek wil lezen. Ko is namelijk een kok die over de pannen heen kan kijken. Hij vertelde over koken, zoals je dat over een bijzondere film doet, een boek, een mooie letter. Ik moest weleens aan Buñuel denken als ik Ko hoorde, niet in de laatste plaats omdat de radio op zo’n ochtend surrealistisch kon dampen.’ Wim Brands.


Een kleine vijf jaar geleden startte Ko Sliggers zijn Italiaanse avontuur. Hij laadde zijn spullen in een bus en vertrok naar het zuiden. Gewapend met een woordenboek Italiaans vroeg hij koks, huisvrouwen en vissers het hemd van het lijf over hun Italiaanse keuken. Hij deed hiervan verslag in het VPRO-programma ‘De zaterdagbijlage van de Avonden’. Het leven in Zuid-Italië beviel Sliggers zo goed dat hij bleef. Hij ging aan de slag als kok op het eiland Lipari en bleef ondertussen speuren naar de culinaire geschiedenis van deze streek. En naar de herkomst en merkwaardigheden van de ingrediënten die hij gebruikte in de keuken. Het bleek de perfecte basis voor een prachtig kookboek. Een boek waarin Sliggers het beste van zichzelf laat zien als kok én vormgever.


Koken tussen vulkanen is gevuld met meer dan 240 recepten en informatie over een groot aantal ingrediënten. Ook de bijzondere culinaire geschiedenis van het zuidelijke Italië komt uitgebreid aan bod. Maar liefst drieduizend jaar culinaire cultuur is hier terug te vinden in de pannen. Van invloeden uit het vroegere Perzië en Noord-Afrika tot de banden met Genua..


ISBN: 978-90-817648-2-7


224 pagina’s

Andere interessante producten