• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

De Italië kronieken - drie klassiekers in een box verzameld

De Italië kronieken: drie prachtige klassiekers in een box verzameld. NovecentoLa Meglio GioventuLe Cose Che Restano.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 39,95

Beschrijving

1. Novecento
De klassieker van Bernardo Bertolucci met Robert De Niro in de hoofdrol. Begin 20ste eeuw. De zoon van een rijke landeigenaar en die van een arme, socialistische boer worden goede vrienden. In een land waar het fascisme zijn opmars maakt, komen hun personages echter lijnrecht tegenover elkaar te staan. Novecento voor het eerst integraal in zijn gerestaureerde versie.2. La Meglio Gioventu
Immens populaire en prachtig verfilmde Italiaanse familiekroniek. La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot op vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie.


De kleine en grote drama’s uit het leven van Matteo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenisseen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatchen van de italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis…


La Meglio Gioventù is het fresco van een voor zichzelf opkomende generatie die geprobeerd heeft niet toe te geven aan de wereld om hem een beetje beter te kunnen verlaten.


3. Le Cose Che Restano
Een ontroerend en dramatisch epos dat de draad oppakt precies waar La Meglio Gioventù stopt. Maatschappelijke thema’s van de afgelopen twintig jaar worden verweven met het leven van een verscheurde familie.Duur:
1022 min


Nederlands ondertiteld

Andere interessante producten