In Europa - de geschiedenis op heterdaad betrapt - bundel - boek en dvd

Kun je geschiedenis herkennen als je er middenin zit? Een tocht met Geert Mak door het Europa van de jaren 2000 – 2020 aangevuld met de bundel Elf Europese stemmen over Europa en de snel verschuivende wereldorde. Boek en DVD in een voordelige bundel.

 

€ 25,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

In Europa - de geschiedenis op heterdaad betrapt - aflevering 1 t/m 10 - dvd

Het vervolg op de bekroonde serie 'In Europa' uit 2007, die de twintigste eeuw belichtte.
Elke aflevering begint met een gebeurtenis die Geert Mak als een keerpunt in de hedendaagse geschiedenis beschouwt, terwijl op het moment niemand dat nog in de gaten had. De serie laat ooggetuigen aan het woord die zonder dat ze het doorhadden middenin een belangrijke historische gebeurtenis belandden. Met hun persoonlijke verhaal kleuren zij de recente geschiedenis in. Geschiedenis die nooit ophoudt maar doordendert en ons in verwarring achterlaat. In die chaos probeert Mak orde te scheppen en de geschiedenis op heterdaad te betrappen.

Elf Europese stemmen - In Europa 2020 - boek
Elf Europese stemmen is een bundel waarin onder andere Geert Mak in gesprek gaat met de Vlaamse politicoloog Jonathan Holslag, over Europa en de snel verschuivende wereldorde naast tien portretten van Europeanen. Wat betekent het om Europeaan te zijn in 2020? Wat volgt zijn tien portretten van Europeanen: Een Franse terrorisme-expert die door de geheime dienst van zijn bed werd gelicht. Een Duitse vrijwilliger van Sea-Watch die vluchtelingen redt op de Middellandse Zee. Een Deense striptekenaar, een Portugese komiek, een Servische filmmaker, een Noorse rechter die de IJslandse bankensector aanpakt. Allen zijn ze, dag na dag, ooggetuigen van een Europese geschiedenis die opnieuw in een stroomversnelling terecht is gekomen. Samen met Geert Mak vormen zij elf Europese stemmen. Het boek is de ideale aanvulling op de VPRO-serie In Europa - de geschiedenis op heterdaad betrapt en het boek Grote verwachtingen.

Nu boek en dvd in een voordelige bundel.