Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.

Hee... zie je dat!? De films van Ed van der Elsken

Ed van der Elsken, het ‘enfant terrible’ van de Nederlandse fotografie, schoot gedurende veertig jaar foto’s en films. Joyce Roodnat, cultureel commentator bij NRC Handelsblad en filmfanaat, gaat in 8 essays dieper in op zijn vaak gewaagde en persoonlijke films. Daarnaast bevat deze uitgave 20 films en documentaires, waaronder De verliefde camera, Een fotograaf filmt Amsterdam en Bye (kijkduur ca. 9 uur).

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,99

Details

Ed van der Elsken (1925–1990), het ‘enfant terrible’ van de Nederlandse fotografie, was een getalenteerd fotograaf en filmer die gedurende ruim veertig jaar in foto’s, fotoboeken en films zijn ontmoetingen met mensen vormgaf. In Hee... zie je dat!? gaat Joyce Roodnat, cultureel commentator en filmfanaat, dieper in op de films van Ed van der Elsken. Roodnat beseft gaandeweg dat al die films bij elkaar onthullen hoe Ed zich verhoudt tot de wereld maar vooral hoe de wereld zich verhoudt tot Ed. Voor Ed van der Elsken was film van ultiem belang – hij joeg er elke keer mee op de beslissende slice of life. Het leidde tot een klein oeuvre van documentaires, altijd lyrisch en altijd gewaagd persoonlijk. Met als slotakkoord en hoogtepunt de gevierde film Bye – over zijn eigen sterven en toch voor alles over zijn eigen liefde voor het leven. 

Dit boek bevat tevens drie dvd's met een selectie van films van Ed van der Elsken. Onder meer Welkom in het leven, lieve kleine (1963), De verliefde camera (1971) en Bye (1990), als bonus de documentaire Ed van der Elsken 1925–1990 van Jan Bosdriesz.

Auteur: Joyce Roodnat


Andere interessante producten