• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Grensland

Grensland; een serie over propaganda en identiteit. Een zoektocht langs oude en nieuwe grenzen met Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Beschrijving

Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius reist door de landen Rusland, Letland, Moldavië, het westen en het oosten van Oekraïne, Wit-Rusland en Kazachstan om deze grenslanden te verkennen en zijn licht te werpen op de actuele situatie in het land. Hij spreekt op zijn geheel eigen, ontwapende, wijze met de inwoners over wat in hun ogen waar- en/of werkelijkheid is. Welk beeld hebben de Russen en hun buren van elkaar, hoe zijn de verhoudingen tussen het machtige Rusland en de andere ex-Sovjetrepublieken? In hoeverre zijn er eigenlijk grenzen? Want historisch gezien hebben deze grenslanden altijd bij Rusland gehoord, aldus Poetin.


Waar ligt de grens en wie heeft er gelijk? De Russische annexatie van de Krim is na de val van de Muur de belangrijkste geopolitieke ontwikkeling in Europa. De vraag is wat de gevolgen zullen zijn. Stevenen we af op een nieuwe koude oorlog? Of wordt het een warme oorlog waarbij Rusland zich zal uitbreiden naar het Westen? Hoe zijn de verhoudingen tussen het machtige Rusland en de andere voormalige Sovjetlanden? Is Rusland echt zo’n agressief land en heeft Poetin in de voormalige Sovjetlanden wel controle over de pro-Russische groeperingen die hij met geld en soms met wapens steunt? Wat vinden ze in de omringende landen van de recente ontwikkelingen? Hoe gaat men daar om met de Russische minderheden in hun land? Welk beeld hebben de Russen en hun buren van elkaar?


Grensland; een serie over propaganda en identiteit. Een zoektocht langs oude en nieuwe grenzen.


Deze dvd wordt uitgebracht onder het nieuwe gezamenlijke dvd-label Verder Kijken van BNN, NTR, VARA, NOS en VPRO. Verder Kijken brengt kwaliteitsprogramma’s die tot de topcollectie van de Publiek Omroep behoren.