• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Gomorra

12-delige Italiaanse misdaadserie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano over het reilen en zeilen van de Camorra, de maffia in Napels, verteld vanuit het perspectief van de 30-jarige Ciro.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 23,95

Beschrijving

Roberto Saviano is zijn leven nog altijd niet zeker. De Italiaanse onderzoeksjournalist infiltreerde jaren-lang bij de Napolitaanse maffia, schreef daar in 2006 een wereldwijde bestseller over en belandde direct op de Camorra’s dodenlijst. Na de (met een Cannes-juryprijs bekroonde) verfilming is er nu ook een serie gemaakt van Saviano’s Gomorra.


In Gomorra volgen we Pietro Savastano en diens handlanger Ciro, die met lede ogen aanziet hoe zijn baas de levens van zijn mede-clanleden op het spel zet. Als Don Pietro in de gevangenis belandt doet Ciro een gooi naar de macht, met een bloederige bendeoorlog als gevolg. De maffiosi zien de wereld om zich heen intussen veranderen: sigaren maken plaats voor elektronische sigaretten, terwijl jonge gangsters meer geïnteresseerd zijn in hiphop en Facebook dan in oude Camorra-verhalen. De nieuwe generatie kent geen erecodes of loyaliteit meer – van een moord meer of minder kijkt niemand in Napels meer op. Dit plaatst het oude Napolitaanse gezegde ‘Vedi vedi Napoli e poi muori’– eerst Napoli zien, dan sterven – in een geheel ander daglicht.


Gomorra la serie was een grote hit op zender Sky Italia en werd aan meer dan vijftig landen verkocht. De opnames voor een vervolgreeks van deze bikkelharde misdaadserie zijn inmiddels in volle gang.


Speelduur 660 minAndere interessante producten