Geert Mak - Grote Verwachtingen - In Europa 1999 - 2019 - boek

Grote verwachtingen is het vervolg op het immens succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Waar In Europa handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat Grote verwachtingen over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Dit is de gebonden Hardcover editie.

€ 24,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Geert Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. In Grote verwachtingen vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

De VPRO zendt vanaf zondag 22 december 2019 de nieuwe twintigdelige serie uit: In Europa. De geschiedenis op heterdaad betrapt. Dit vervolg op de VPRO serie In Europa uit 2007 beschrijft in een unieke samenwerking tussen Geert Mak en televisiemakers de hedendaagse geschiedenis terwijl die nog plaatsvindt.

Hardcover editie

Andere interessante producten