• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Freeks Wilde Wereld deel 7

In het zevende seizoen van Freeks Wilde Wereld beleeft Nederlands bekendste bioloog weer veel spannende avonturen. Freek Vonk reist naar diverse uithoeken van de wereld om unieke diersoorten te ontdekken: van de groene regenwouden op Sri Lanka, tot het grootste moerasgebied ter wereld, de Pantanal in Brazilië. Maar ook gaat Freek voor Zapp Your Planet op expeditie naar het eilandje Bimini en een tropisch eiland bij Maleisië.


10 afleveringen verzameld op dvd.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,95

Beschrijving

Freek reist naar het Afrikaanse continent. In de mistige regenwouden van Rwanda gaat een grote droom in vervulling: hij staat oog in oog met een berggorilla. Behalve de bijzondere berggorilla’s in de Rwandese bamboebossen komt hij nog veel meer apenfamilies tegen: gouden meerkatten en aapjes met gekke kuifjes of wapperende haren. Tot slot gaat hij ook op zoek naar onze naaste familie: de chimpansee. Kortom, heel veel apenstreken in dit Afrikaanse land.


Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd. Op dit schitterende eiland leven meer dieren dan mensen. In de jungle ontdekt Freek een verlaten tempelcomplex waar apen het tegenwoordig voor het zeggen hebben: hier wonen honderden kroonapen. Verder is het regenwoud vooral de habitat van hagedissen, slangen én heel veel bloedzuigers. Hoewel je een safari misschien niet in Sri Lanka verwacht, kent het eiland bijna savanne-achtige landschappen waar je waterbuffels, wilde zwijnen en heel veel Aziatische olifanten spot.


In Brazilië gaat Freek helemaal op in het lokale leven van de cowboys. Te paard verkent hij de uitgestrekte moerasgraslanden van de Pantanal. Het waterpeil verschilt hier soms meters, maar daar laten de dieren zich niet door afschrikken. Sterker nog, ze hebben zich helemaal aangepast aan hun natte omgeving. De reuzenotter, het moerashert, de roze lepelaar en de capibara, een uit de kluiten gewassen reuzencavia, Freek ziet ze allemaal. Zijn paard brengt hem op de prachtigste plekken van de Pantanal waar ook reuzenmiereneters en gordeldieren leven. Aan de oevers van de meren en riviertjes liggen ontelbare kaaimannen te zonnen. En uit datzelfde water vist Freek een piranha!


1. Rwanda – berggorilla’s


2. Brazilië – kleurrijke vogels


3. Sri Lanka – op safari in Sri Lanka


4. Rwanda – ons neefje de chimpansee


5. Brazilië – dieren op laag water!


6. Sri Lanka – slangen vangen


7. Brazilië – rovers van de rivier


8. Sri Lanka – dorst als een olifant!


ZAPP YOUR PLANET


9. Bahamas – haaienparadijs


10. Maleisie – haaien beschermen


Op deze gloednieuwe dvd staan 10 nieuwe afleveringen van Freeks Wilde Wereld

Andere interessante producten