• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Fijne familie

Fijne familie, een boek met "verhalen uit een groot gezin", is het debuut van VPRO Gids-redacteur Hugo Hoes. Het begon met een ideetje op de redactievloer van de VPRO Gids: een zomerserie waarin een aantal redacteuren een verhaal schrijft over de herinneringen aan hun vakanties van vroeger. De eerste aflevering, ‘Groeten uit camping de Kappenbulten’ geschreven door Hoes, bleek een schot in de roos en leidde onder meer tot aanbiedingen van een paar uitgeverijen. Uiteindelijk resulterend in dit eerste boek van zijn hand.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 15,90

Beschrijving

Als jongste uit een gezin met acht kinderen heeft Hugo Hoes de continue stroom komische en bijzondere familieperikelen tijdens zijn jeugd nauwlettend gadegeslagen én onthouden. Hun drukke vader – behalve pater familias ook leraar, raadslid en voorzitter van de lokale voetbalclub in Silvolde – zorgt ervoor dat het thuis nooit saai is. De kinderen Hoes worden als campagnemedewerkers ingezet wanneer vader de politiek in wil, winkelen met Monopoly-geld en gaan met oude rapporten langs hun oma. Moeder ziet het allemaal hoofdschuddend gebeuren.


De vakanties, dorpsfeesten, Kerstmis en andere familiebijeenkomsten zijn een vrolijk feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid in een gezin uit de jaren zestig of zeventig. Hoes vertelt op een geestige, ironische en liefdevolle manier over de gemakken en ongemakken van het leven in een grote familie. In de eerste zeventien verhalen uit Fijne familie is Hoes steeds rond de zeven jaar oud. Het achttiende en laatste verhaal is een terugblik.

Recensie(s)

Beluister hier het gesprek van Hugo Hoes over het boek Fijne Familie bij TROS radio