Dwars door de Lage Landen

Arnout Hauben, die in Nederland bekend werd door de series Rond de Noordzee en Dwars door de Middellandse Zee, gaat opnieuw op wandelavontuur. Hij trekt dan dwars door de Lage Landen, van de Belgische kust tot het noorden van Nederland, een tocht van 900 kilometer.

€ 22,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Zoals altijd is hij daarbij op zoek naar de geschiedenis van de verschillende gebieden waar hij doorheen trekt, en de mensen die er wonen. Vanuit Oostende brengen gr-paden hem via Antwerpen tot in Maastricht. Eenmaal de grens over, volgt hij het legendarische Pieterpad tot in Pieterburen, het uiterste noorden van Nederland. Het is een reis langs duinen, polders en velden – maar ook dwars door de veelbewogen geschiedenis van de Lage Landen.

De tv-serie wordt vanaf 21 maart 2022 uitgezonden door VPRO. Met deze praktische, rijk geïllustreerde wandelgids kan je de tocht ook zelf maken. De handige routebeschrijvingen brengen je wandelingen tot leven en laten je stilstaan bij tal van bezienswaardigheden, met elk hun eigen, soms vergeten, geschiedenis. Ook de mensen die Arnout op zijn pad ontmoet, krijgen een bijzondere plek in dit boek.

Dwars door de Lage Landen. Van Oostende tot Pieterburen in 47 wandelingen | Arnout Hauben | ISBN 9789464016994 | 304 pagina’s |