Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Droomland Amerika Droomland Amerika

Droomland Amerika

Nieuwsuur-journalist en voormalig Amerika-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal reist in de 8-delige VPRO-reisserie Droomland Amerika door de Verenigde Staten van Amerika. Een land dat verandert, maar het streven naar geluk nog altijd voorop heeft staan.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,95

Details

In Droomland Amerika onderzoekt Bosch van Rosenthal, geïnspireerd door het onvolprezen boek van George Packer ‘The Unwinding’, de ontmanteling van de Amerikaanse droom. Amerikanen zagen de afgelopen decennia veel oude zekerheden verdwijnen: de volksvertegenwoordiger bleek niet zozeer zijn kiezers te dienen, een baan was niet langer een baan voor het leven. Voor het eerst zeiden mensen dat hun kinderen het niet beter zouden krijgen dan zijzelf. Toch blijken Amerikanen keer op keer weer veerkracht te tonen. Hoe doen ze dat?

Van een Chinese voorstad van Los Angeles tot de meest gewelddadige wijk van Chicago, van de achtergebleven Mississippi Delta tot een worstelend stadje in Vermont: op acht plekken in Amerika gaan de makers op zoek naar winnaars en verliezers. Bosch van Rosenthal: “Toen we hieraan begonnen wisten we niet dat het zo’n krankzinnig verkiezingsjaar zou worden. Zelf laten wij het campagnepad links liggen, het is ook geen serie over politiek. Maar de kijker leert wel begrijpen in welke stemming Amerika straks naar de stembus gaat.”

‘Alweer een sterke aflevering van Droomland Amerika’ – Haro Kraak, De Volkskrant
‘De Amerikaanse Droom, die Bosch van Rosenthal effectief naar Fabeltjesland verwijst’ - Hans Beerekamp, NRC

Andere interessante producten