• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Droomland Amerika

Nieuwsuur-journalist en voormalig Amerika-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal reist in de 8-delige VPRO-reisserie Droomland Amerika door het land dat Obama achterlaat aan zijn opvolger. Een land dat verandert, maar het streven naar geluk nog altijd voorop heeft staan. Geïnspireerd door het onvolprezen boek van George Packer ‘The Unwinding’, de ontmanteling van de Amerikaanse droom.


Droomland Amerika - de complete serie op dvd. Let op: speciale aanbieding 3=2

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Beschrijving

In Droomland Amerika onderzoekt Bosch van Rosenthal, geïnspireerd door het onvolprezen boek van George Packer ‘The Unwinding’, de ontmanteling van de Amerikaanse droom. Amerikanen zagen de afgelopen decennia veel oude zekerheden verdwijnen: de volksvertegenwoordiger bleek niet zozeer zijn kiezers te dienen, een baan was niet langer een baan voor het leven. Voor het eerst zeiden mensen dat hun kinderen het niet beter zouden krijgen dan zijzelf. Toch blijken Amerikanen keer op keer weer veerkracht te tonen. Hoe doen ze dat?


Van een Chinese voorstad van Los Angeles tot de meest gewelddadige wijk van Chicago, van de achtergebleven Mississippi Delta tot een worstelend stadje in Vermont: op acht plekken in Amerika gaan de makers op zoek naar winnaars en verliezers. Bosch van Rosenthal: “Toen we hieraan begonnen wisten we niet dat het zo’n krankzinnig verkiezingsjaar zou worden. Zelf laten wij het campagnepad links liggen, het is ook geen serie over politiek. Maar de kijker leert wel begrijpen in welke stemming Amerika straks naar de stembus gaat.”


‘Alweer een sterke aflevering van Droomland Amerika’ – Haro Kraak, De Volkskrant
‘De Amerikaanse Droom, die Bosch van Rosenthal effectief naar Fabeltjesland verwijst’ - Hans Beerekamp, NRC


Bestel nu extra voordelig de bijzondere reisseries van de VPRO. Bestel er 3 en reken er 2 af! (korting wordt verrekend in de winkelwagen)


Kies uit de volgende dvd’s:


Van Dis in Indonesië - Van Moskou tot Magadan- Dwars door Afrika -De bergen achter Sotsji -Onze man in Teheran - Het Groot-Brittannië van.. - Van Moskou tot Moermansk - Amor met een snor – Grensland - Het Duitsland van mijn moeder - Langs de oevers van de Yangtze - Op zoek naar Frankrijk - De Trek - Droomland Amerika


Deze dvd wordt uitgebracht onder het nieuwe gezamenlijke dvd-label Verder Kijken van BNN, NTR, VARA, NOS en VPRO. Verder Kijken brengt kwaliteitsprogramma’s die tot de topcollectie van de Publiek Omroep behoren.

Andere interessante producten