De trek

In de nieuwe VPRO serie De trek reist Bram Vermeulen over het Afrikaanse continent om te spreken met de hoofdrolspelers die in ons debat over migratie zelden aan het woord komen. Mensensmokkelaars, drenkelingen, gedeporteerden en Afrikaanse buitenlanderhaters.

 

€ 14,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

reis mee met De trek

Kun je van een mensensmokkelaar houden? Waarom nemen migranten zelfs in tijden van vrede het risico van de verdrinkingsdood? Wat gebeurt er met migranten nadat ze Nederland zijn uitgezet? En kent Afrika ook anti-buitenlanderpopulisten als Donald Trump of Geert Wilders?

Lang niet alle migratie vanuit Afrika gaat naar Europa. Meer dan negentig procent blijft binnen het continent, en reist bijvoorbeeld richting economische grootmachten als Zuid-Afrika. Maar daar zit ook niet iedereen te wachten op nieuwkomers.

'Het debat over migratie gaat vooral over ons: onze angsten, onze tranen. We spreken heel veel óver migranten maar zelden mét. In deze serie reis ik langs de hoofdrolspelers waar het in dat debat steeds over gaat, maar die nooit aan het woord komen.'

De trek: vier afleveringen op dvd

Deze dvd wordt uitgebracht onder het nieuwe gezamenlijke dvd-label Verder Kijken van BNN, NTR, VARA, NOS en VPRO. Verder Kijken brengt kwaliteitsprogramma’s die tot de topcollectie van de Publiek Omroep behoren.

Andere interessante producten