Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.
  • de Matthäus-Passion box de Matthäus-Passion box

de Matthäus-Passion box

Dvd/cd-box van de Matthäus-Passion o.l.v. dirigent Reinbert de Leeuw, vastgelegd door regisseur Cherry Duyns in de documentaire: De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw met de gehele concertverfilming zowel op dvd als cd in een prachtige box verzameld inclusief begeleidend boekwerk..

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95

Details

Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Van Schönberg tot Oestvolskaja. Nu draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus-Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Regisseur Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met ensemble Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en de solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Met solisten Benedikt Kristjánsson (evangelist), Joanne Lunn (sopraan), Andreas Wolf (Christus), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor. Concertmeester: Judith Steenbrink.

Speelduur dvd De Matthäus-Passion: 175’

Speelduur dvd De Matthäus-missie van Reinbert de leeuw: 75’

Cd’s: De Matthäus-Passion BWV 244: 172’

Inclusief begeleidend geillustreerd boekwerk.

“Mooi om De Leeuw zo met vuur over Bach te horen spreken. Nog mooier is het om hem, kort voor de uitvoering, sidderend van ontzag voor zijn grote taak, in zijn kleedkamer te zien zitten met zijn hoofd in zijn handen.” – Peter de Bruijn, NRC

“Een zwaar ontroerende documentaire van vijf kwartier.” – Erik Voermans, Het Parool

Andere interessante producten