• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

De Helaasheid der Dingen

De helaasheid der dingen is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst. Met dit meesterwerk drukt regisseur Felix van Groeningen definitief zijn stempel op de Nederlandstalige film.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,95

Beschrijving

Gunther Strobbe, 13, woont samen met zijn vader en drie nonkels bij zijn grootmoeder. De Strobbes zijn na een reeks mislukte huwelijken terug ingetrokken in hun ouderlijk huis. Ze leven er in het smerigste kot van het onooglijke Reetveerdegem onder het motto "God schiep de dag en wij feesten er ons vrolijk doorheen".

Gunther wordt er dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen. Maar deze routine wordt doorbroken wanneer hij probeert zijn lot in eigen handen te nemen en te ontsnappen aan de helaasheid der dingen


dvd extra's:  Audiocommentaren van cast en crew


Vlaanderen kent een verrassend rijke en productieve filmtraditie. Daarom presenteert de VPRO als mediapartner en het Utrechtse filmtheater Louis Hartlooper Complex (LHC) van donderdag 8 t/m zondag 11 mei in Utrecht voor het eerst het Vlaamse Film Festival.