Cart0Item(s)

Uw winkelwagen is leeg

Product was successfully added to your shopping cart.

De China reizen van Ruben Terlou

Ruben Terlou reist met zijn fotocamera voor de VPRO door China gedreven door zijn niet aflatende fascinatie voor de Chinezen en met de snel veranderende maatschappij als kompas. Nu verzameld op dvd zijn de drie spraakmakende en bekroonde reisseries Langs de oevers van de Yangtze, Door het hart van China en de nieuwste reisserie Chinese dromen.


 

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 40,95

Details

Ruben Terlou start in Langs de oevers van de Yangtze in de metropool Shanghai en trekt met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen westwaarts de rivier op langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing, totdat hij steeds dichter bij Tibet komt en de bron van de Yangtze. Het is een reis vol ontmoetingen die het China van nu helpen te verklaren en antwoord geven op de vraag wat het succes van veertig jaar staatskapitalisme betekent voor de gewone Chinees die zijn leven slijt aan de oevers van de Yangtze. Het zijn juist hun verhalen die helpen de bredere thema’s en ontwikkelingen in het land te kunnen duiden

In Door het hart van China heeft Ruben weer bijzondere en spontane ontmoetingen met gewone Chinezen en is erbij wanneer enkele opgeschoten Mongoolse boeren een paardenrace houden op de droge graslanden, maar ook wanneer een alleenstaande man op het platteland van Shaanxi wordt begraven met de nodige bijgelovige rituelen.

Net als in de eerste twee series van Ruben staat in Chinese dromen het leven van de gewone Chinees centraal. In vloeiend Mandarijn voert hij persoonlijke gesprekken met de Chinezen die hij onderweg tegenkomt en toont hij de menselijke en kwetsbare kant van een volk dat zo ver van ons af lijkt te staan.

Andere interessante producten