De bergen achter Sotsji

Jelle Brandt Corstius, bekend van de VPRO series Van Moskou tot Magadan en Van Moskou tot Moermansk, keerde in aanloop naar de Olympische Winterspelen voor de VPRO terug naar de Kaukasus, en reist van de Zwarte Zee naar de Kaspische Zee.

€ 12,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Jelle Brandt Corstius keerde in aanloop naar de Olympische Winterspelen voor de VPRO terug naar de Kaukasus, en reist van de Zwarte Zee naar de Kaspische Zee. Al sinds de oudheid spreekt dit gebied tot de verbeelding. Door de strategische ligging vormt het sinds mensenheugenis een haard van oorlog en invasies. De Kaukasus kent dan ook een lange geschiedenis van geweld. Maar de bergvolkeren zijn moeilijk in te lijven. De Russen is het maar ten dele gelukt de Kaukasus te veroveren.

De Noordelijke Kaukasus is Russisch grondgebied. Een stukje verder naar het Oosten bevinden zich de Balkaren, Tsjetsjenen en Dagestanen, die onafhankelijk wensen te zijn. Aan de andere kant van de bergen, in het Zuiden, bestaan sinds 1991 drie onafhankelijke staten: Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. Maar hun bestaansrecht spreekt niet vanzelf.

Startend in Sotsji, gaat Jelle zes afleveringen lang in de bergen op zoek naar de hoogte- en dieptepunten van de verschillende volkeren en doet verslag van wat zich achter het Olympische decor afspeelt in de Kaukasus.

Met optionele Engelse ondertiteling.

De complete serie op dubbel-dvd. 


 

Andere interessante producten