Ben Webster meets Piet Noordijk

De tweede cd in de serie Treasures of Dutch Jazz presenteert opnamen die de VPRO-radio maakte van het bijzondere concert dat Ben Webster op 2 februari 1973 in ‘De Koffer’ te Groningen gaf. Nu voor het eerst op CD met fijne liner notes door Webster’s biograaf Jeroen de Valk en foto’s die tijdens het concert gemaakt werden door de Groningse Ton Spelbrink.

€ 9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dat concert staat bij menig jazzliefhebber in het geheugen gegrift, omdat altsaxofonist Piet Noordijk zich die avond op nogal bruuske wijze bij het kwartet voegde om geheel spontaan een bruisende sessie te blazen waarin Ben Webster tot het uiterste uitgedaagd werd. Dit alles was live via de VPRO radio te horen.

Het Nederlands Jazz Archief brengt regelmatig cd’s uit met archiefopnames van Nederlandse en Amerikaanse musici. De serie Treasures of Dutch Jazz bevat niet eerder uitgebrachte muziek van belangrijke Nederlandse jazzmusici of internationale grootheden die door Nederlanders begeleid worden. En heruitgaven van waardevolle, onvindbare historische Nederlandse jazz-lp’s.