• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Beagle: On the future of species

Nieuw gemonteerde, internationale versie Beagle revisited, waarin de kleurrijke Britse schrijver Redmond O'Hanlon en de achterkleindochter van Charles Darwin, Sarah Darwin, je mee terug nemen op hun avontuurlijke reis rond de wereld. Verkrijgbaar op vier dvd's.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,95

Beschrijving

Acht afleveringen lang geven Redmond O‘Hanlon en Sarah Darwin hun kijk op de reis die zij in 2009/2010 maakten met de klipper Stad Amsterdam in het kader van Beagle, in het kielzog van Darwin. Deze speciale Beagle revisited versie is verzameld op vier dvd’s met als titel Beagle: On the future of species. Dit ongekende avontuur was oorspronkelijk te volgen op televisie (35 afleveringen), radio, beagle.vpro.nl en in de VPRO Gids.


Door de reis die Charles Darwin van 1831-1836 met de HMS Beagle maakte, veranderde de kijk op het leven op aarde voorgoed. De inzichten die hij in die vijf jaar opdeed, verwerkte hij in zijn beroemde On the Origin of Species. Als eerste wetenschapper maakte Darwin duidelijk dat de wereld niet in zes dagen is geschapen, maar dat er voortdurend van evolutie sprake is. In het kader van het 150-jarig jubileum van Darwins boek werd de reis van Darwin in acht maanden nagevaren door de VPRO. Een avontuurlijke expeditie waarbij vooral werd gekeken naar veranderingen op aarde en antwoord gezocht werd op de vraag hoe onze planeet er nu werkelijk voor staat.


Voor de VPRO reis is de clipper Stad Amsterdam omgetoverd in een laboratorium annex studio. De reis voert van Brazilië naar Patagonië, van het Andesgebergte naar de Galapagoseilanden, via de Stille Zuidzee naar Australië langs Kaap de Goede Hoop. De clipper zeilt over de wereldzeeën, door windstiltes en orkanen, langs magnifieke landschappen en desolate regio’s, naar bedreigde gebieden en gevaarlijke locaties. De makers van Beagle, in het kielzog van Darwin gaan aan boord bij onderzoeksschepen, zwemmen met haaien, dolfijnen en walvissen, verkennen plastic eilanden in de oceaan en struinen in Darwins voetsporen door avontuurlijke gebieden met archeologen, paleontologen en geologen. Hierbij spelen Sarah Darwin – biologe en Charles Darwins achterachterkleindochter – en de Belgische journalist en bioloog Dirk Draulans een belangrijke rol. Naast een aantal vaste opvarenden (waaronder ook schrijver Redmond O’Hanlon), gaat in wisselende samenstelling een team van wetenschappers, journalisten en kunstenaars mee aan boord. Op verschillende plekken langs de route monsteren internationaal vermaarde wetenschappers uit verschillende disciplines aan om uiteenlopend onderzoek te doen. Collega’s op het land, zoals paleontologen, DNA-onderzoekers, geologen en archeologen doen op hun terrein onderzoek. Filosofen, kunstenaars, artiesten en schrijvers laten hun licht schijnen op niet-biologische onderwerpen in de geschiedenis, psychologie, economie, taal, religie en kunst, waarin Darwins evolutieleer evenzeer een rol speelt.


Engels gesproken. Nederlands ondertiteld