BBC - Kunst Collectie (16 dvd)

De beste BBC documentaire series over de kunstgeschiedenis verzameld in één collectie. Een schitterend overzicht van de kunstgeschiedenis van het Oude Egypte tot en met het Impressionisme. 8 series verzameld op 16 DVD’s.

€ 49,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Oude Egypte – Treasures of Ancient Egypt
In deze 3-delige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Alastair Sooke het verrassende verhaal achter oude Egyptische kunst. Hij gaat op zoek naar de kunstschatten van de oudste beschaving en laat het werkelijke verhaal achter de opkomst en ondergang ervan zien: het verhaal van hoe de farao’s door kunstbeheer een unieke cultuur beschermden, hoe die cultuur 3000 jaar bloeide en hoe deze uiteindelijk instortte.

Griekse Oudheid – Treasures of Ancient Greece
In deze 3-delige BBC-serie laat kunstexpert Alastair Sooke zien dat de kunst in de Griekse oudheid zeer divers en verrassend was; een multiculturele mix van stijlen, technieken en materialen die geen onderwerp schuwde. Gefilmd op schitterende locaties in het middellandse zeegebied en Europa voert de reis van de schoonheid van vroege Minoïsche en Myceense kunst via opvallende werken vol erotiek en hedonisme naar de meeste adembenemende kunst ooit gemaakt.

Romeinse Rijk – Treasures of Ancient Rome
In deze 3-delige BBC-serie laat kunstexpert Alastair Sooke zien dat de complexe Romeinse beschaving ten tijde van de Romeinse Republiek en onder aanvoering van vele keizers bijzondere prestaties leverde op het gebied van o.a. sculpturen, schilderijen en mozaïeken. De serie begint bij de Romeinse Republiek en eindigt bij de achteruitgang en uiteindelijk de val van het Romeinse Rijk. Onderweg blijkt Romeinse kunst een belangrijke basis te vormen voor de latere westerse kunst.

Middeleeuwen – The Dark Ages: An Age of Light
De middeleeuwen worden vaak verkeerd begrepen: de periode na de val van het Romeinse rijk zou zich voornamelijk kenmerken door barbarij en het ontbreken van beschaving. Maar niets is minder waar...
In deze 4-delige BBC-serie laat kunstexpert Waldemar Januszczak zien dat, gedreven door nieuwe ideeën en religies, volkeren in de middeleeuwen grote prestaties leverden op het gebied van kunst.

Renaissance – Renaissance Unchained
Geen enkele periode in de kunstgeschiedenis bracht zo’n waterval aan creativiteit met zich mee als de renaissance. De renaissance gaf ons de plafondschilderingen in de Sixtijnse kapel, Botticelli’s Venus en de Mona Lisa. Velen kennen de renaissance als een gouden periode waarin Italië eigenhandig de kunst opnieuw uitvond... maar klopt dat beeld? En wat waren de drijfveren achter de renaissance kunst? In deze 4-delige BBC-serie laat kunstexpert Waldemar Januszczak zien waarom het doorprikken van een aantal mythes helpt in de beeldvorming van de renaissance als cruciale periode in de Westerse beschaving.

Barok – Baroque: From St. Peter’s to St. Paul’s
In deze spectaculaire 3-delige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Waldemar Januszczak de geschiedenis van de barok. De reis die voert langs de beste voorbeelden van de barok begint bij het ontstaan van de barok in Italië en volgt de verspreiding via Spanje, België, Nederland en Engeland over Europa en daarbuiten.

Rococo – Rococo: Travel, Pleasure, Madness
Over het algemeen wordt de 18e-eeuwse rococo kunst vaak gezien als frivool en niet serieus. Wellicht laat deze onderwaardering zich verklaren door de grootsheid van de barok die aan de rococo periode voorafging. In deze prestigieuze 3-delige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Waldemar Januszczak rococo kunst en laat zien dat rococo aan de basis van de moderne wereld staat.

Impressionisme – The Impressionists
In deze 4-delige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Waldemar Januszczak de baanbrekende prestaties van de impressionisten. De serie begint bij Pissarro, Monet, Renoir en Bazille die samen de basis legden voor deze stroming. De reis voert langs voor het impressionisme belangrijke locaties als de West Indies, het progressieve Parijs en het gebied ten zuiden van Londen. Onderweg wordt duidelijk uit welke sociale en culturele invloeden het impressionisme ontstaan is, welke technische en praktische ontwikkelingen het impressionisme voortstuwden en hoe het impressionisme de kunst voorgoed veranderde...

Speelduur ca. 1530 minuten – Engels gesproken/Nederlands ondertiteld – PAL 16x9 – Regio 2 – Stereo – 11x DVD9 en 5 x DVD5 – Kijkwijzer AL

Andere interessante producten