BBC - Geschiedenis Collectie (16 dvd)

Deze BBC Geschiedenis Collectie op maar liefst 16 dvd's bevat de beste historische documentaire series van de BBC: van oude beschavingen, kruistochten en Napoleon tot revolutionaire denkers en de geschiedenis van de Joden.

€ 49,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Oude Beschavingen – Ancient Worlds
In deze prestigieuze 6-delige BBC-serie laat historicus Richard Miles het bijzondere verhaal zien van verdwenen, vernietigde en moderne samenlevingen: van het oude Irak tot Augustus’ Rome en van Fenicië en de Griekse stadsstaten tot het Damascus van vandaag.

Revolutionaire Denkers uit de Oudheid – Genius of the Ancient World
In deze 3-delige BBC-serie onderzoekt Bettany Hughes de vaak vergeten invloed van Socrates, Confucius en Boeddha en hoe ze onafhankelijk van elkaar benoemden wat het is om mens te zijn.

Byzantium – Byzantium, a Tale of Three Cities
In deze boeiende 3-delige BBC-serie onderzoekt Simon Sebag Montefiore de heilige historie van Byzantium: een stad in het middelpunt van de geschiedenis van drie verschillende geloven: het paganisme, het christendom en de islam.

De Kruistochten – The Crusades
In deze 3-delige BBC-serie werpt Thomas Asbridge nieuw licht op deze legendarische, wrede en onmenselijke oorlogen, onderzoekt hij de romantische en geïdealiseerde geschiedenis en stelt hij vast wat er werkelijk gebeurde acht eeuwen geleden.

Het Ottomaanse Rijk – The Ottomans
In deze 3-delige BBC-serie onderzoekt Rageh Omaar de fascinerende geschiedenis van het Ottomaanse Rijk van de oorsprong tot de uiteenval 100 jaar geleden. Een rijk dat relatief weinig aandacht krijgt maar grote invloed heeft gehad op Europa en het Midden-Oosten.

Geschiedenis van de Joden – Story of the Jews
In deze 5-delige BBC-serie belicht Simon Schama de geschiedenis van het Jodendom van de oorsprong tot de 21e eeuw. De reis voert van New York tot Odessa en van Berlijn tot Jerusalem en onderweg wordt het beeld van de impact van het Jodendom op onze samenleving steeds helderder...

Napoleon – Napoleon, the True Story
Op basis van bijna een decennium van onderzoek en nieuw bewijs, werpt deze 3-delige BBC-serie nieuw licht op Napoleon als buitengewoon begaafd militair commandant en hypnotiserend leider, omringd door controverse met een privéleven gekenmerkt door teleurstellingen en verraad.

Revolutionaire Denkers uit de Moderne Tijd – Genius of the Modern World
In deze 3-delige BBC-serie onderzoekt Bettany Hughes de invloed van Nietzsche, Marx en Freud: samen veranderden ze het denken over economie, stelden fundamentele vragen over ethiek en samenleving en ontrafelden de werking van de menselijk geest.

Speelduur ca. 1577 minuten – Engels gesproken/Nederlands ondertiteld – PAL 16x9 – Regio 2 – Stereo – 10x DVD9 en 6 x DVD5 – Kijkwijzer AL

 

Andere interessante producten