Bart en de steen die terug naar huis ging - boek

200.000 jaar geleden brak een gletsjer een stuk af van een rots in Finland en duwde die naar een plek waar nu Borger ligt. Kunstenaar Bart Eysink Smeets besluit om de steen terug naar huis te brengen. Maar zijn de inwoners van Borger bereid om de steen te laten gaan? Het boek bij de VPRO 2Doc uitzending. Dit bijzonder vormgegeven boek is de archiefkast (op handzaam formaat) van dit project. Mails aan ambtenaren, uitgeschreven dialogen met buurtbewoners, foto’s en nog veel meer.

€ 25,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Van wie is de steen eigenlijk en wat vindt de steen zelf? Wie gaat daarover? De actie wordt al snel een publieke discussie, die Eysink Smeets gebruikt om de bemoeizucht van de mens ten opzichte van de natuur op een luchtige en humoristische wijze probeert uit te vergroten. In de 2Doc film Bart en de steen die terug naar huis ging kunnen we dit allemaal zien, 16 november om 20:25 op NPO2.

Dit boek is de archiefkast (op handzaam formaat) van dit project. Mails aan ambtenaren, uitgeschreven dialogen met buurtbewoners, foto’s en nog veel meer. Het bijzondere boek is full color, 15x20cm en heeft 400 pagina’s