80 jaar oorlog - boek

80 jaar oorlog, geschreven door Gijs van der Ham met bijdragen van anderen is een rijk geillustreerd boek gebaseerd op verhalen uit de gelijknamige televisieserie en de tentoonstelling in het Rijksmuseum, en vertelt het verloop van de oorlog aan de hand van tijdloze thema’s, objecten die een rol speelden in het conflict, kunstwerken en persoonlijke getuigenissen.

€ 25,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Op verrassende – en soms schokkende – wijze laat het boek zien hoe onderwerpen als tolerantie, godsdienstvrijheid, zelfbeschikkingsrecht en identiteit een cruciale rol speelden in het ontstaan van het huidige Nederland en België. Er zijn talloze verhalen te vertellen over de Tachtigjarige Oorlog (1568–1648. Verhalen over glansrijke overwinningen en tactische meesterzetten, maar ook over wapengekletter, vluchtelingen en terreur. Begrippen als de Beeldenstorm, het Leidens Ontzet, de slag bij Nieuwpoort en namen als Alva, Van Oldenbarnevelt en Piet Hein zijn in het nationaal geheugen gegrift. Maar hoe zijn deze gebeurtenissen en personen met elkaar te verbinden, en waarom is dit conflict nog steeds van belang? Het boek 80 jaar oorlog geeft antwoord op deze vragen.

‘Helder en verlucht met treffende beelden uit de collectie van het Rijksmuseum wordt het verhaal in hoofdlijnen verteld.’ – John Jansen van Galen, Dagblad van het Noorden ed. Groningen Stad


‘Uitstekend en toegankelijk boek over de Tachtigjarige Oorlog.’ – Allesoverboekenenschrijvers.nl