• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
  • Leden betalen geen verzendkosten
  • Makkelijk en veilig betalen

Single Plays & Vroeg Werk

De televisiepraktijken van Wim T. Schippers bestrijken inmiddels ruim 45 jaar. In negen delen is zijn tv-oeuvre door de VPRO verzameld op dvd. Getiteld Single plays & vroeg werk en gebundeld op drie dvd's bevat dit laatste deel programma's uit 1962-1980.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,95 € 13,45

Beschrijving

De oudste televisieprogramma’s waaraan Schippers bijdragen leverde zijn de kunstuitzendingen Spiegel der kunsten (1962) en Signalement (1963), gemaakt voor de VARA. Signalement bevat o.a. het beroemde Fluxusmoment waarin Schippers een flesje limonade leeggiet in de Noordzee nabij Petten.


In de eenacter Stemmen (1972, NOS) maken tal van prominente acteurs hun opwachting en is zelfs een zeer prille incarnatie van Jacques Plafond te zien. Het raadselachtige televisiespel Martha (1974, KRO) werd geschreven door Wim T. Schippers en geregisseerd door Berend Boudewijn.


Volk en vaderliefde (1976, VPRO) is Schippers’ low-budget maar high-concept bewerking van Harry Mulisch’ gelijknamige koningskomedie. Ninette de Valois (1977, NOS) is een uitzending die gemaakt werd in opdracht van Openbaar Kunstbezit.


En in Cross now (1977, VPRO) en Ramp ahead (1980, VPRO) waagt Schippers zich aan Engelstalig televisiedrama. De dans der vierkanten waarin opgenomen Elly of het beroemde stuk (1980, VPRO) ten slotte is een integrale registratie van de opening van het Holland Festival 1980 met randgebeuren.