• Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis
 • Leden betalen geen verzendkosten
 • Makkelijk en veilig betalen

Gratis downloads Nederland van boven

Nederland van boven

VPRO geeft helikopterbeelden vrij

De luchtopnamen die voor Nederland van boven werden gemaakt, zijn beschikbaar voor gebruik in de huiselijke kring. De redactie van Nederland van boven heeft drie uur ruw materiaal geselecteerd, gerangschikt op thema en ondergebracht in tien verschillende pakketjes die gratis kunnen worden gedownload. Hiermee is de VPRO de eerste publieke omroep die opnamen ter beschikking stelt aan het publiek. Je kunt nu zelf met het materiaal aan de slag.

Met het vrijgeven van het prachtige materiaal stimuleert de VPRO creatief hergebruik van de helikopterbeelden door de mensen thuis. Stel het materiaal naar eigen inzicht samen tot iets nieuws: van een eigen avondje Nederland van Boven tot een videowall op een feestje, een bewegende achtergrond bij een voordracht uit eigen werk, een screensaver en alles wat daartussen ligt. Hierbij geldt één keiharde regel: de beelden mogen uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden worden ingezet. Commerciële partijen en omroepen kunnen de beelden aanvragen via info@robberechts.tv (contact: Kris De Maeseneer). Om het voor u makkelijker te maken hebben we een FAQ samengesteld om de definitie van niet-commercieel gebruik vast te kunnen stellen voor u als gebruiker. Klik hier voor de FAQ.

De tien pakketjes bevatten tussen de 16 en 20 minuten aan materiaal (zo'n 300 MB per stuk en zonder geluid)  in mp4 formaat en beslaan de volgende thema’s:

verkeerstromen, handel en industrie, Hollands landschap, ontspanning, dieren, water, bebouwd gebied, kunst en abstractie, energie, luchtruim.

De redactie van Nederland van Boven is erg benieuwd naar de resultaten van het hergebruik. Stuur via http://vpro.wetransfer.com je eigen compilatie naar mijnnederlandvanboven@vpro.nl. Wij verzamelen de ingezonden filmpjes en plaatsen die dan op de site van Nederland van Boven.

Op deze manier groeit in aanloop naar de tweede serie, waarmee de VPRO deze zomer een begin wil maken, op de site alvast een ‘Nederland van boven revisited’, dat voor de makers ter inspiratie kan dienen voor het vervolg.

De thema's: (klik met rechtermuisknop op de link om het pakketje op uw harde schijf op te slaan)

3 artikel(en)

Tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren
 • Bosatlas Nederland van boven

  Bosatlas Nederland van boven

  € 29,95
 • Nederland van boven (dvd-box)

  Nederland van boven (dvd-box)

  € 9,95
 • Nederland van boven seizoen 1 en 2

  Nederland van boven seizoen 1 en 2

  € 19,95 € 16,95

3 artikel(en)

Tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren