De Fred Haché Show

Deel 1 uit de dvd-reeks Wim T. Schippers' Televisiepraktijken - sinds 1962. Met alle afleveringen van het legendarische De Fred Haché Show, inclusief al het bonusmateriaal.

Beschikbaarheid: Binnenkort

€ 11,95 € 9,95

Beschrijving

Zelden in de Nederlandse tv-geschiedenis heeft een serie die niet meer dan vijf afleveringen omvatte zo veel opzien gebaard. De Fred Hache Show was en is televisie die nergens op lijkt. Bedacht, geschreven, samengesteld en geregisseerd door Wim van der Linden, Wim T. Schippers, Gied Jaspars en Ruud van Hemert.


Soms stonden topacteurs tegenover erbarmelijk acterende dilettanten, soms werden ranzige nachtclubnummertjes gecombineerd met de krachttermen van onbehouwen obers of ordinaire onheilsprofeten, en tegenover de hardste, meest abrupte schnitts uit de historie stonden soms ook scènes die eindeloos lang duurden.


Met in de hoofdrol Harry Touw als Fred Haché en IJf Blokker als Barend Servet beleefde de reeks zijn stormachtige première op 30 december 1971. Het decor en het door een groot orkest omspoelde openingslied deden dapper alsof er een regulier amusementsprogramma zou beginnen. Maar de ietwat pompeuze heer van middelbare leeftijd, genaamd Fred Haché, en zijn in een kanariegeel showkostuum gehulde assistent met een grote bril en slap strikdasje, Barend Servet geheten, deden toch anders vermoeden. De Fred Haché Show zou voor flink wat commotie zorgen, zowel bij de kijkers als bij de pers.


De dubbeldvd bevat alle vijf afleveringen plus veel bonusmateriaal:


Montagetape met merendeels niet uitgezonden materiaal (1972, 37 min.)


Wim T. Schippers, IJf Blokker (Barend Servet) en Ted Dellen (opnameleider) in gesprek met Henk van Gelder (22-09-2007, 40 min.)


Audio opname geweigerde item "Interview met God" (1972, 4 min.) met toelichting door Wim T. Schippers (2007, 8 min.)


Vier Sad Movies: Rape (1966, 10 min.), Tulips (1966, 3 min.), Summer in the fields (1967, 11 min.), Bon appetit (1967, 12 min.).


 

Andere interessante producten