Barend is weer bezig!

Deel 3 uit de dvd-reeks Wim T. Schippers' Televisiepraktijken - sinds 1962. Daverende serie shows rond Barend Servet, plus Waar heb dat nou voor nodig, De ondergang van de Onan en Echo's uit het Alpendal met o.a. Sjef van Oekel, Gerrit Dekzeil, de dames RiMiCo en Fred Hache.

Beschikbaarheid: Binnenkort

€ 19,95 € 17,95

Beschrijving

Krap een half jaar nadat De Fred Haché Show televisiegeschiedenis had geschreven, keerden Wim T. Schippers, Gied Jaspars, Wim van der Linden en Ruud van Hemert terug op de buis met Barend is weer bezig! In deze vierdelige VPRO-serie uit 1972/73 promoveerde Barend Servet, voorheen de trouwe assistent van Fred Haché, tot hoofdpersonage van een eigen programma. Dankzij o.a. een spruitjes schoonmakende koningin en veel blote dans leidde ook deze reeks weer tot veel rumoer en zelfs Kamervragen.

Ook op deze dvd-box: enkele evenzeer spraakmakende, op zichzelf staande programma’s waarin Barend Servet ook te bewonderen is: de legendarische kerstshow Waar heb dat nou voor nodig (december 1973), het magistrale De ondergang van de Onan (april 1976) en de weemoedige terugblik Echo’s uit het Alpendal (augustus 1976). Deze shows, met verder o.a. de (in)fameuze personages Sjef van Oekel, Otto Kolkvet, Gerrit Dekzeil en de Dames RiMiCo, veroorzaakten destijds grote opschudding. De programmamakers schopten met hun controversiële mix van melige humor, onconventionele mise-en-scène en blote dans dan ook tegen menig heilig huisje.

Als bonusmateriaal bevat de Barend is weer bezig! dvd-box:

Werkopnamen van Barend is weer bezig! (1972, 68 min.)


Weerzien tussen Wim T. Schippers en Ruud van Hemert (2008, 44 min.)

[dit interview is op de site te zien onder het kopje 'video' - zie tabblad hiernaast]

De box bevat tevens een informatief boekje.

Andere interessante producten